سبد خرید شما خالی است.
مدیریت دایرکتوری و فایل ها در لینوکس
در سومین قسمت از سری آموزش لینوکس برای هکرهای اخلاقی است، ما به آموزش مدیریت دایرکتوری و فایل ها در لینوکس یعنی کپی، تغییر نام، انتقال و مشاهده میپردازیم. سپس کمی به شبکه و دستور ifconfig نگاه خواهیم کرد. اگرچه برخی از ابزارهای تست نفوذ و هک برای ویندوز و مک در دسترس هستند، اما هکرهای واقعی بنا به دلایل خوبی از لینوکس استفاده میکند.
قبل از مطالعه مطمئن شوید که قسمت 1 و قسمت 2 سری آموزش لینوکس را بررسی کردهاید.
1- کپی فایلها (cp)
در قسمت قبلی، ما یک فایل بانام 1file در دایرکتوری /usr/share/wireshark ایجاد کردیم.
بیایید تصور کنیم که ما به یک کپی از این فایل در دایرکتوری home و دایرکتوری کاربر root نیاز داریم. ما میتوانیم این کار را انجام دهیم:
cp 1file /root
ما با دستور cp بهسادگی فایل 1file را از دایرکتوری فعلیمان به دایرکتوری کاربر root کپی میکنیم (این دایرکتوری را با دایرکتوری / اشتباه نگیرید). اگر فایل 1file در دایرکتوری فعلی ما باشد، نیازی به مشخص کردن مسیر دایرکتوری که در آن هست نداریم.
دستور copy یک کپی از فایل را ایجاد کرده و آن را در دایرکتوری مشخصشده قرار میدهد و فایل اصلی دستنخورده و بدون تغییر میماند بنابراین ما اکنون دو نسخه از فایل اصلی راداریم.
شما میتوانید در تصویر بالا مشاهده کنید هنگامیکه ما با cd دایرکتوری را به کاربر root تغییر میدهیم و فایلها را لیست (ls) میکنیم، یک کپی از فایل 1file در آن دایرکتوری ظاهر میشود.
اگر بخواهیم یک فایل را از یک دایرکتوری که در دایرکتوری فعلی ما نیست کپی کنیم، چهکار کنیم؟ در این مورد، ما باید مسیر آن دایرکتوری را مشخص کنیم، مانند:
cp /etc/file /root
همچنین توجه کنید که ما نیازی به مشخص کردن نام فایلی که آن را کپی میکنیم نداریم. این دستور بهسادگی یک کپی بانام اصلی فایل “1file” ایجاد میکند.
2- انتقال فایلها (mv)
متأسفانه، لینوکس برای تغییر نام فایلها، دستور rename ندارد. بنابراین اکثر کاربران از دستور move (mv) برای انتقال فایلها و تغییر نام آنها استفاده میکنند. اکنون تصور کنید که 1file را در دایرکتوری اشتباهی قرار دادهایم و ما واقعاً آن را در دایرکتوری (/) root میخواستیم.
ما میتوانیم از دستور mv برای انجام این کار استفاده کنیم.
mv /root/1file /
این دستور میگوید، 1file را از دایرکتوری کاربر root به دایرکتوری (/) root انتقال بده. توجه داشته باشید که 1file به دایرکتوری root منتقلشده است.
گاهی اوقات ما فقط میخواهیم نام فایل را عوض کنیم و درواقع آن را به مکان دیگری منتقل نکنیم. دستور mv میتواند مورداستفاده قرار گیرد. ما بهسادگی به لینوکس میگویم که فایل اصلی را به یک فایل جدید بانام جدید منتقل کن. برای مثال ما 1file را در دایرکتوری wireshark قرار میدهیم.
اکنون میخواهیم این فایل را به “sniff” تغییر نام دهیم. ما میتوانیم بهسادگی تایپ کنیم:
mv 1file sniff
در اینجا توجه داشته باشید که از مسیر دایرکتوری استفاده نکردم چون فایل در دایرکتوری فعلی من منتقل میشود. اگر ما دایرکتوری را لیست کنیم، میتوانیم ببینیم که 1file رفته است و اکنون sniff وجود دارد.
3- مشاهده فایلها (Cat, More, Less)
در آموزش مدیریت دایرکتوری و فایل ها در لینوکس ما با استفاده از خط فرمان در ترمینال میتوانیم محتویات فایلها را با استفاده از دستور cat مشاهده کنیم.
اکنون در دایرکتوری /usr/share/wireshark هستیم. اجازه دهید برخی از فایلها را با cat ببینیم. اول، بیایید فهرستی از فایلهای این دایرکتوری به دست آوریم.
در لیست دایرکتوری توجه کنید یک فایل به نام manuf وجود دارد. بیایید نگاهی به محتویات این فایل بیندازیم.
cat manuf
وقتی این دستور را اجرا میکنید، تمام متن در سراسر صفحهنمایش مشاهده خواهید کرد. زمانی که دستور کاملاً انجام شد، میتوانیم با استفاده از کلید scroll در ترمینال حرکت کنیم تا تمام متن را بخوانیم. راه دیگری وجود دارد، که ممکن است سادهتر باشد.
دو دستور دیگر وجود دارد که مانند cat کار میکنند اما بهراحتی متن را در سراسر صفحه اجرا نمیکنند تا زمانی که فایل را به پایان برسانید. این دو more و less هستند. آنها بسیار شبیه هم هستند، هر یک فقط یک صفحه از اطلاعات را روی صفحهنمایش شما نمایش میدهد تا زمانی که شما آن را به سمت پایین اسکرول کنید. ابتدا بیایید more را امتحان کنیم.
more manuf
همانطور که میبینید، زمانی که من از more به همراه نام فایل موردنظر استفاده میکنم، فایل را نمایش میدهد تا زمانی که صفحهنمایش پر شود و منتظر دستورالعملهای بیشتری از من باشد. اگر من enter بزنم، یک خط به پایین اسکرول میشود، درحالیکه اگر من space بزنم، به یک صفحه بعد حرکت میکند.
حالا بیایید less را امتحان کنیم (در برخی محافل لینوکس گفته میشود “کمتر بیشتر است -less is more”، یعنی کمتر از بیشتر قدرت بالاتری دارد).
less manuf
همانطور که میبینید، زمانی که من از less به همراه نام فایل موردنظر استفاده میکنم، دوباره فایل manfu را نمایش میدهد. شاید مهمترین ویژگی less توانایی جستجو در متن هست که more فاقد آن است.
من میتوانم متن موردنظرم را در این فایل جستجو کنم. با تایپ کردن فوروارد اسلش / به همراه نام چیزی که به دنبال آن هستم. اینیکی از دلایل اصلی من هست که less را ترجیح میدهم.
برای خروج از دستور less کلید q را بزنید و یا هر موقع خواستید ctrl+z را فشاردهید.
4- شبکه (ifconfig)
قبل از اینکه این آموزش را تمام کنم، میخواهم به شما یکی از دستورات ساده شبکه، ifconfig را نشان دهم. همانطور که میدانید با استفاده از دستور ipconfig در ویندوز میتوانیم اطلاعات کلیدی پیکربندی شبکه خود را ببینیم. ifconfig در لینوکس خیلی شبیه آن هست، فقط یک حرف آن متفاوت است.
بیایید ifconfig را ببینیم که چه چیزی به ما میگوید.
ifconfig
همانطور که میبینید، بسیاری از اطلاعات کلیدی که من باید درباره پیکربندی شبکه سیستم خود ازجمله IP address, netmask, broadcast address, interfaces, MAC address و غیره بدانم، را نشان میدهد. ما در آینده زمان بیشتری را به شبکه در آموزش لینوکس میپردازیم.
مطمئن شوید قسمت 1 و قسمت 2 این سری را بررسی کردهاید و اگر سؤالی دارید، در نظرات زیر بپرسید. منتظر آموزش بعدی سری آموزش لینوکس برای هکرهای اخلاقی باشید.
دانلود PDF مقالهAlso in آموزش رایگان لینوکس
ترتیبی که برای خواندن مقالات" آموزش رایگان لینوکس "به شما پیشنهاد میکنیم:
- نصب کالی لینوکس در VMware
- نصب کالی لینوکس در کنار ویندوز 10
- فعال کردن حساب کاربر root در کالی لینوکس 2020
- ساختار دایرکتوری ها در لینوکس
- ساخت فایل و دایرکتوری در لینوکس
- مدیریت دایرکتوری و فایل ها در لینوکس
- پیدا کردن فایل ها در لینوکس
- نصب برنامه در لینوکس
- دستورات شبکه در لینوکس
- سطح دسترسی در لینوکس
- مدیریت پروسه ها در لینوکس
- مدیریت متغیرهای محیطی در لینوکس
- مشاهده فایل در لینوکس
- راه اندازی وب سرور Apache در لینوکس
- ماژولهای قابل لود کرنل لینوکس
2+
دیدگاهها (0)