سبد خرید شما خالی است.
آموزش نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10
قبل از نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10 بهتر هست بدانیم واژه اوبونتو از مفاهیم آفریقای جنوبی به معنی «انسانیت نسبت به دیگران» گرفتهشده است.
شرکت کنونیکال، اوبونتو را در دو نسخه LTS (پایدار) و غیر LTS منتشر میکند:
- غیر LTS هر ۶ ماه یکبار منتشر میشود و نسخه ای با پشتیبانی ۹ ماهه است
- LTS هر دو سال یکبار (در ماه چهارم سالهای زوج میلادی) منتشر میشود و نسخه ای با پشتیبانی ۵ ساله است
ترتیب مراحل بسیار مهم است، اکثر مشکلات و سوالاتی که برای کاربران پیش آمده طی نکردن ترتیب مراحل زیر است. برای نصب موفق اوبونتو ترتیب سه مرحله زیر اهمیت بسیاری دارد، بنابراین تا قبل از تصمیم به نصب اوبونتو مطمئن شوید این سه مرحله را به درستی انجام داده اید.
توجه مهم: در ویدیو زیر نصب اوبونتو در کنار ویندوز و در سیستم های UEFI را میبینید. توجه کنید اگر سیستم شما Legacy BIOS است باید یک پارتیشن boot نیز ایجاد کنید که مورد آن در این مقاله توضیح داده شده است!
هر نسخهٔ منتشرشده اوبونتو یک شماره نسخه دارد که از «سال. ماه» انتشار آن نامگذاری شده است. این توزیع برگرفته از دبیان بوده و در نسخه جدیدش از محیط دسکتاپ گنوم GNOME به جای Unity استفاده میکند که از پایداری بیشتری برخوردار است.
در این مقاله برای نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10 از آخرین نسخه پایدار اوبونتو 20.04 استفاده می کنیم که در سال 2020 منتشرشده است.
مرحله ۱: دانلود و رایت ایمیج اوبونتو
ابتدا فایل ISO اوبونتو را دانلود کنید، سپس میتوانید این فایل را روی یک DVD رایت کرده و یا فلش مموری USB خود را بوتیبل (Bootable) کنید و اوبونتو را از روی آن اجرا کنید. برای اینکار نرمافزار Rufus را دانلود کنید و یک فلش مموری با حافظه حداقل ۸ گیگابایت به رایانه متصل کرده و نرمافزار را اجرا کنید.
- طبق تصویر در مرحله ۱ دیوایس USB خود را انتخاب کنید.
- روی SELECT کلیک کنید و فایل ISO اوبونتو را انتخاب کنید.
- در قسمت partition scheme بسته به حالت پارتیشن بندی دیسک شما باید GPT یا MBR را انتخاب کنید. برای تشخیص GPT یا MBR بودن دیسک ادامه مقاله را مشاهده کنید.
- در آخر با کلیک روی دکمه Start و انتخاب گزینه ok عملیات کپی آغاز میشود. بعد از پایان عملیات USB شما آمادهٔ بوت شدن است.
بررسی حالت UEFI یا BIOS در ویندوز
برای نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10 یا هر توزیع دیگری ابتدا باید بررسی کنیم ویندوز در حالت Legacy نصب شده یا UEFI سپس USB خود را با توجه به آن بوتیبل کنیم. زیرا اگر ویندوز در حالت UEFI نصب شده باشد اوبونتو نیز باید در حالت UEFI نصب شود و Legacy نیز به همین ترتیب. برای اینکار در ویندوز کلیدهای win+r را همزمان فشار داده و در پنجره بازشده عبارت msinfo32 را تایپ کنید و Enter بزنید در پنجرهٔ باز شده به عبارت نوشته شده در جلوی BIOS MODE توجه کنید.
از سوی دیگر باید نوع پارتیشن بندی هارددیسک (GPT یا MBR) را بررسی کنید. در ویندوز کلیدهای win+r را همزمان فشار داده و در پنجره بازشده عبارت cmd را تایپ کنید و Enter بزنید تا پنجرهٔ command prompt باز شود.
در پنجره بازشده دستور diskpart را تایپ کنید و Enter بزنید و سپس دستور list disk را تایپ کنید و Enter بزنید تا لیستی از دیسکهای متصل شده را نشان دهد. اگر هارددیسک شما GPT باشد، زیرستون GPT علامت * را خواهید دید ولی اگر وجود نداشت هارددیسک MBR است. (به طور کلی اگر هارد GPT باشد ویندوز در حالت UEFI نصب شده اما اگر هارد MBR باشد ویندوز میتواند در حالت BIOS یا UEFI نصب شده باشد.)
مرحله ۲: ایجاد فضای خالی در ویندوز برای نصب اوبونتو
برای نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10 به حداقل 25GB فضای خالی و تعریف نشده نیاز داریم. توجه کنید که این حداقل فضا است و شما بسته به نیاز خود باید فضای بیشتری اختصاص دهید که برای استفاده روزانه از اوبونتو 60 گیگ میتواند مناسب باشد.
۱. برای ایجاد این فضا وارد پنجرهٔ command prompt شوید و دستور diskmgmt.msc را تایپ کرده و Enter بزنید تا پنجرهٔ Disk Management باز شود.
سپس روی پارتیشن دلخواهی که قصد دارید فضای مورد نیاز را از آن جدا کنید (پارتیشن انتخابی باید از نوع Basic باشد) راست کلیک کرده و گزینه Shrink Volume را انتخاب کنید.
۲. بنابراین در پنجرهٔ باز شده باید در مقابل Enter the amount in MB عبارت 25000 را تایپ کرده و روی Shrink کلیک کنیم تا 25GB فضا از این پارتیشن جدا شود و پارتیشن مورد نظر ما ایجاد شود.
چند دقیقه منتظر بمانید تا فضای 25GB را با عنوان Unallocated Space مشاهده کنید.
مرحله ۳: غیرفعال کردن fast startup و Secure Boot
فعال بودن گزینهٔ fast startup در ویندوز 8 و 10 باعث اجرای سریعتر ویندوز میشود، به همین دلیل از بوت شدن DVD و USB جلوگیری میکند. بنابراین برای نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10 باید این گزینه را غیر فعال کردن کنیم:
- به مسیر Control Panel > Power Option بروید.
- از داخل پنجره Power Option روی گزینهٔ Choice what the power button do را کلیک کنید.
- روی گزینهٔ Change setting that are currently unavailable کلیک کنید.
- در آخر تیک گزینه Turn on fast startup را بردارید و روی save changes کلیک کنید.
اگر سیستم شما از UEFI استفاده میکند باید ویژگی Secure Boot را غیرفعال کنیم. زیرا فعال بودن این ویژگی مانع بوت شدن DVD و USB میشود و بهعلاوه از نصب دو سیستمعامل کنار یکدیگر جلوگیری میکند. (UEFI جایگزین BIOS در رایانههای قدیمی میباشد.)
برای غیرفعال کردن Secure Boot طبق زیر عمل کنید:
در سیستم های BIOS هنگام اجرای سیستم بسته به نوع مادربورد با فشار دادن یکی از کلیدهای Del یا F2 یا F10 یا F12 و یا Esc وارد تنظیمات BIOS سیستم شوید. سپس وارد تب Boot یا Security و … شوید تا گزینهٔ Secure Boot یا UEFI Boot را بیابید در حالت Disable قرار داده و سپس تنظیمات را ذخیره کنید.
در سیستم های جدید که از UEFI استفاده میکنند نیز در هنگام اجرای سیستم با فشار دادن یکی از کلیدهای Del یا F2 یا F10 یا F12 و یا Esc وارد تنظیمات UEFI سیستم شوید، سپس Secure Boot را بیابید و غیر فعال کنید و تنظیمات را ذخیره کنید.
اما در صورتیکه موفق به ورود در تنظیمات UEFI نشدید، کافیست در ویندوز 8 و 10 با نگه داشتن کلید Shift روی Restart کلیک کنید و بعد از وارد شدن به منوی بوت، به مسیر زیر بروید.
Troubleshoot > Advanced Options> UEFI Firmware Settings
در پنجره باز شده روی Restart کلیک کرده تا وارد تنظیمات UEFI شوید و مشابه قبل Secure Boot را بیابید و غیر فعال کنید و در آخر تنظیمات را ذخیره کنید.
نکته: اگر سیستم شما از secure boot پشتیبانی نمیکند از این آموزش رد شوید و به گام بعد بروید.
مرحله ۴: نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10 بصورت Dual Boot
1. USB یا DVD بوتیبل اوبونتو را متصل کنید، سپس رایانه را ریستارت کنید و بسته به مادربورد خود با فشار دادن یکی از کلیدهای F2 یا F8 یا F10 و یا F12 وارد منوی انتخاب بوت شوید و USB Flash یا DVD بوتیبل اوبونتو را انتخاب کنید.
۲. بعد از بوت شدن اوبونتو وارد منؤ grub2 میشوید و گزینهٔ Install Ubuntu را انتخاب کرده و Enter را بزنید. (در سیستمهای Bios منؤ زیر نمایش داده نمیشود و مستقیم وارد محیط نصب میشوید.)
در ادامه کلیدهای CTRL + C را فشار دهید تا از بررسی فایل های سیستم رد شوید.
برروی install ubuntu کلیک کنید.
۳. در قسمت تنظیمات کیبورد، زبان فارسی را انتخاب کنید و روی Continue کلیک کنید.
۴. گزینهٔ Normal installation را انتخاب کنید تا اوبونتو کامل به همراه ابزارهایش نصب شود. گزینه … Install third-party software را انتخاب کنید تا برنامههای جانبی مانند کدک های تصویری برای عملکرد بیشتر به همراه اوبونتو نصب شوند.
۵. در قسمت نحوهٔ نصب گزینههای زیر را بررسی میکنیم:
Install Ubuntu alongside Windows: این گزینه به صورت خودکار و بدون نیاز به پارتیشن بندی توسط شما، اوبونتو را در کنار ویندوز و در پارتیشن ویندوز نصب میکند. اما چون این گزینه در نصب دیگر توزیعهای لینوکس وجود ندارد ما به صورت دستی پارتیشن بندی را انجام میدهیم.
Erase disk and install Ubuntu: این گزینه تمام اطلاعات هارد شما را پاک میکند و اوبونتو را روی آن نصب میکند. (هرگز روی آن کلیک نکنید)
Something else : با انتخاب این گزینه پارتیشن بندی را به صورت دستی انجام میدهیم.
۶. برای نصب توزیعهای لینوکس باید پارتیشنهای root, home, swap را ایجاد کنیم:
root: در این پارتیشن اوبونتو (یا هر توزیع دیگر لینوکس) نصب میشود.
home: این پارتیشن محل ذخیرهٔ فایلهای شخصی و حسابهای کاربری میباشد.
swap: از این پارتیشن هنگامی که حافظه رم پر شود برای نگهداری اطلاعات موقت استفاده میشود.
EFI یا boot: اگر سیستم شما UEFI هست و در لیست پارتیشن های خود پارتیشن EFI می بینید نیازی به ایجاد کردن آن ندارید. اما اگر سیستم شما Legacy است باید یک پارتیشن boot ایجاد کنید.
- نکته: اگر جایی از مراحل زیر را به اشتباه انجام دادید، روی دکمهٔ Revert کلیک کنید تا تنظیمات به حالت اول خود برگردد.
پارتیشن free space همان فضایی است که در مرحله دوم ایجاد کردیم روی آن کلیک کرده و سپس دکمهٔ + را انتخاب میکنیم.
اگر سیستم شما Legacy BIOS است باید یک پارتیشن boot ایجاد کنید. اما اگر UEFI است از این عبور کنید و پارتیشن بعدی یعنی swap را ایجاد کنید!
برای ایجاد boot در قسمت سایز 1GB فضا به آن اختصاص دهید.
Size = 1024MB
Type for the new partition = Logical
Location for the new partition = Beginning
Use as = EXT4 journaling file system
Mount point = /boot
برای ایجاد swap در قسمت سایز 4GB فضا به آن اختصاص دهید.
Size = 4000 MB Type for the new partition = Logical Location for the new partition = Beginning Use as = swap area
برای ایجاد root دوباره روی free space کلیک کرده و سپس دکمهٔ + را انتخاب میکنیم. در پنجرهٔ باز شده مانند زیر عمل میکنیم. در قسمت size باید بیشترین فضای لازم را در نظر گیرید، زیرا در این پارتیشن ابزارهای اوبونتو نصب میشود. اگر 25 گیگ فضا در ویندوز در نظر گرفتید باید حداقل 15 گیگ از آن را به root اختصاص دهید.
Size = 15000 MB Type for the new partition = Primary Location for the new partition = Beginning Use as = EXT4 journaling file system Mount point = /
ابرای ایجاد home میتوانیم روی فضای باقی مانده free space کلیک کنیم و دکمهٔ + را انتخاب کنیم. در قسمت size فضای آزاد باقیمانده را به آن اختصاص دهید.
Size = Type for the new partition = Logical Location for the new partition = Beginning Use as = EXT4 journaling file system Mount point = /home
بعد از ایجاد پارتیشنها روی Install now کلیک کرده و در پنجرهٔ باز شده Continue را انتخاب کنید.
۷. کشور ایران را از روی نقشه انتخاب کنید تا ساعت سیستمعامل تنظیم شود.
۸. در آخرین مرحله با واردکردن نام، نامکاربری و رمزعبور بر روی Continue کلیک کنید تا نصب اوبونتو انجام شود.
۹. در پایان نصب روی Restart now کلیک کرده و در ادامه USB یا DVD اوبونتو را از رایانه جدا کنید.
بعد از راه اندازی مجدد سیستم، وارد منؤ grub2 میشوید. در این منو با انتخاب Ubuntu سیستمعامل اوبونتو اجرا میشود و با انتخاب Windows Boot Manager ویندوز 10 اجرا میشود. در سیستمهای Bios بهجای گزینهٔ Windows Boot Manager گزینهٔ Windows10 وجود دارد.
اوبونتو از پارتیشنهای NTFS پشتیبانی میکند بنابراین در اوبونتو میتوانید به فایلهای موجود در پارتیشنهای ویندوز دسترسی داشته باشید.
تعمیر بوت ویندوز بعد از نصب لینوکس
پس از نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10، اگر در منوی grub2 گزینهٔ بوت ویندوز شناسایی نشد با استفاده از نرمافزار Boot Repair با تعمیر گراب، مشکل را برطرف میکنیم.
سوالات متدوال بعد از نصب اوبونتو
- آیا نیازی به انجام مرحله ۳ هست؟
- مرحله ۳ به این دلیل هست که برخی از سیستم ها بدلیل سریع بوت شدن و … گراب را نمایش نمیدهد برای همین این مورد را با این روش برطرف میکنیم.
- bios mode برای من legacy نمایش داده شده. این جز کدام دسته میشه. آیا نصبش فرق میکنه ؟
- Legacy Mode مربوط به فریمور BIOS است. از روش BIOS نصب کنید.
- بعد یک هفته برنامه disk usage analyser میگه فضا نداری و همش هشدار میدهد؟
- برای نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10 به حداقل 25GB فضای خالی و تعریف نشده نیاز داریم. شما باید بنا به شرایطتون فضای بسیار بیشتری را به پارتیشن root بدهید، تمام ابزارها در این پارتیشن نصب میشوند. و پارتیشن home صرفا جنبه ذخیره کردن اطلاعات شخصی مثل فیلم و .. دارد. اما اگر مشکل کمبود فضا دارید، برای تغییر سایز پارتیشن از gparted استفاده کنید.
- https://www.youtube.com/watch?v=QSpGaeHlkoE
- https://cutt.ly/Gr46E1R
- برای من فضای خالی که ایجاد کردم (free space) هنگام نصب نشون داده نمیشه؟
- با استفاده از ابزار EASEUS Partition master در ویندوز پارتیشن free space را از dynamic به logical تبدیل کنید. سپس مجدد مراحل نصب را انجام دهید.
- توجه کنید در هارددیسکهای MBR حداکثر تا 4 پارتیشن Primary میتوان ایجاد کرد، بنابراین اگر در موقع انتخاب نوع پارتیشن ارور دریافت کردید گزینهٔ Logical را انتخاب کنید.
- لپ تاپ من قدیمیه و Bios Mode اون Legacy هست. موقع انتخاب پارتیشن دکمه + کار نمیکنه؟
- هارد MBR شما چهار تا پارتیشن primary دارد پس داخل ویندوز یکی از پارتیشن های primary را به logical تبدیل کنید.
- سلام من در هنگام پارتیشن بندی که به اتمام رسید و گزینه نصب رو زدم با این پیغام مواجه شدم no efi system partion was found ؟
- در مرحله پارتیشن بندی یک پارتیشن EFI با حجم 1 گیگ ایجاد کنید
- من همین مراحل رو میرم اما ارور میده اخرای نصب و ارورش اینه؟ ‘grub-efi-amd64-signed’ package failed to install into /target/
- https://cutt.ly/UedBkd5
- من در پایان نصب با خطای executing ‘grub-install/dev/sda’ failed و this is a fatal error مواجه میشم و وقتی دکمه ok رو میزنم. صفحه installer crashed میاد و در پایان پیغام میده که ubuntu نصب نشده؟
- اوبونتو را لایو اجرا کنید و طبق روش دوم مقاله زیر گراب را آپدیت کنید
- مقاله https://cybrit.ir/?p=814
- بعد از نصب اوبونتو تو گراب2 دیگه ویندوز نمیاد و من دسترسی به ویندوزم ندارم الان باید چیکار کنم؟
- مقاله https://cybrit.ir/?p=814
- ابونتو نصب شد ولی وقتی روی ابونتو می روم، فقط یه صفحه بنفش یا سیاه میاد؟
- اصولا این مشکلات به خاطر شناسایی نشدن درایور کارت گرافیک پیش میاد که ما با روش زیر این مشکل را حل میکنیم:
- – اگر کارت گرافیک شما nvidia باشد، این مراحل را دنبال کنید:
- ۱. در منوی grub ، کلید e را فشار دهید.
- ۲. سپس عبارت quiet splash را با عبارت nomodeset جایگزین کنید.
- ۳. سپس کلید ترکیبی ctrl + x را برای بوت شدن فشار دهید.
- – اگر کارت گرافیک شما ati باشد، این مراحل را دنبال کنید:
- ۱. در منوی grub ، کلید e را فشار دهید.
- ۲. سپس عبارت quiet splash را با عبارت radeon.modeset=0 جایگزین کنید.
- ۳. سپس کلید ترکیبی ctrl + x را برای بوت شدن فشار دهید.
- آیا میشه بعد از نصب اوبنتو و بعد از مدتی اون بخش هارد رو که روش لینوکس هستش رو مجددا آزاد کرد و به ویندوز اختصاص داد؟
- در ویندوز با IM-Magic Partition یا .. پارتیشن لینوکس حذف کنید و به پارتیشن موردنظر اضافه کنید
- چطور دسترسی به فایل های ویندوز در لینوکس امکان پذیر هستش؟
- به فایل منیجر اوبونتو بروید و از قسمت other location وارد پارتیشن های ویندوزی خود شوید
- چرا شبکه WiFi من شناسایی نمیشه؟
- خروجی دستور lshw -class network را بررسی کنید، اگر کارت وایرلس شما Broadcom هست ابتدا با کابل lan به اینترنت متصل بشید و به ترتیب دستورات زیر را وارد کنید
- sudo apt-get update
- sudo apt-get purge bcmwl-kernel-source
- sudo apt-get install linux-generic bcmwl-kernel-source
26+
سلام
تمام دستورات که گفتیدرو انجام دادم با خطا همراه بود بعضا میگفت این دستور اصلا وجود ندارد یا اشتباه است
هر کار کردم با بلوتوث یا کابل usb لپ تاپ رو به نت وصل کنم نشد که نشد
درقسمت Wi-Fi میگه adaptor وصل نیست. در قسمت به روز رسانی درایور ها هم درایور کارت شبکه رو خودش نشون میده که درست کار نمیکنه. بعد میزنم که نصب بشه با خطا همراه هست
داغون شدم
سلام
خطایی که مشاهده می کنید به دو دلیل هست
1. مطمئن بشید که دستورات را با sudo اجرا کردید وگرنه ارور دریافت می کنید
2. اگر command not found می بینید، پس باید پکیج آن را نصب کنید
درهرصورت اگر به اینترنت دسترسی ندارید باید دستی گراب را تعمیر کنید
مقاله آپدیت گراب بصورت دستی را بخوانید
https://cybrit.ir/?p=814
سلام
من چون هارد dynamic بود و هیچ کاریش نمی شد کرد که تبدیل کرد موقع نصب اوبونتو زدم همه چی پاک بشه و کامل نصب شد و بعد restart در صفحه grub گیر میکند و همون جا می ماند. یعنی میگه از اول دوباره اوبونتو رو نصب کن
اومدم grub رو تعمیر کنم با Ubuntu live که متاسفانه Wi-Fi به نقطه اتصال قابل حمل گوشی من وصل نمیشه
روش بوت دستی رو هم در یک سایت دیدم که ناقص بود و نتونستم
لطفا کمک کنید
سلام
اوبونتو را لایو اجرا کنید، با کابل روتر به اینترنت متصل بشید و با boot-reapir تعمیر کنید
اما اگر هات اسپات موبایل استفاده می کنید:
دستور sudo ifconfig را وارد کنید، اینترفیس وایرلستون را اگر ببینید مشکلی ندارید و میتونید به وایرلس متصل بشید
اگر نمیتونید gui متصل بشید از طریق ترمینال به وای فای متصل بشید
https://cybrit.ir/?p=2954
اگر اینترفیس وایرلستون را ندیدید دستور زیر را برای فعال کردن ماژول وای فای اجرا کنید
sudo modprobe iwlwifi
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما بابت آموزشتون
بنده یک مشکلی پس از نصب و طی کردن تمامی مراحل برمیخورم،بجز اوبونتو این مشکل رو در pop os هم دارم
مشکل این هستش که وقتی مراحل نصب تموم میشه و سیستم و مجددا بالا میارم هیچ منوی گرابی نمیبینم و در صورتی که فلش به سیستم وصل نباشه ویندوز بالا میاد،و وقتی که فلش متصل باشه دوباره پروسه نصب بالا میاد
واقعا ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
برای مشاهده منو گراب حتما باید گام چهارم را انجام بدید، اما اگر طبق مراحل پیش رفته باشید
بعد از نصب، بوت سیستم را روی هاردیسک تنطیم کنید
همچنین اگر مادربور شما asuse (نسخه های جدید) هست، میتوانید داخل منو boot فیلد os type را روی گراب اوبونتو را تنظیم کنید
سلام ممنون برای توضیحات خوبتون
من میخوام ابونتو 20 رو کنار ویندوز ۱۰ نصب کنم. مراحل رو کامل رفتم تا قسمتی که باید free space رو اختصاص بدم. در اچن قسمت گزینه free space وجود نداره و اون قسمتی رو که جدا کردم به نام unusable نشون میده و وقتی روش میزنم علامت + روشن نمیشه.
چکار باید بکنم
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
با استفاده از ابزار EASEUS Partition master در ویندوز پارتیشن free space را از dynamic به logical تبدیل کنید. سپس مجدد مراحل نصب را انجام دهید.
سلام
عالی بود آموزش کامل و دقیق با جزئیات بود .
من برای نصب هر دفعه به مشکلی جدیذدمی خوردم ولی در اینجا کامل کامل گفته بود .
آقا دمت گرم خدا خیرت بده
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که موردتوجهتان قرار گرفته
سلام , وقت بخیر. یه سوال داشتم. اینکه فرمودید نصب لینوکس در کنار ویندوز 10, یعنی اگه ویندوزمون 7 باشه و طبق مراحلی که گفتید عمل کنیم نصب لینوکسمون انجام نمیشه؟ لینوکس که مشکلی برای نصب در درایو mbr نداره ؟ من ویندوزم 7 و هاردمم mbr هست و در کنارش طبق مراحلی که گفتید میخوام لینوکسو نصب کنم, مشکلی که نیست؟ " ممنون بابت پاسختون "
سلام دوست عزیز
نه مشکلی پیش نمیاد
با سلام و خسته نباشید. چنتا سوال دارم ممنون میشم راهنمائی کنید. من دو درایو روی سیستمم دارم ,درایو ویندوزیم که تقریبا پره, آیا میتونم از درایو دیگه ام " مثلا D" فضا جدا کنم برات نصب لینوکسم؟ در واقع یه فضای تعریف نشده درست کنم برا نصب لینوکسم ولی از درایو غیر ویندوزیم.دوم اینکه از طریقی که شما گفتید اگه فضایی جدا کنیم از درایوی , آسیبی به اطلاعات اون درایو که نمیرسه؟ هارد من mbr هست , باید فلش بوتم برای لینوکسمم mbr باشه دیگه؟ با تشکر
سلام دوست عزیز
1-2-3 بله هیچ مشکلی پیش نمیاد
سلام من بعد از انجام مراحل نصب و بعد از ریستارت کردن و در اوردن فلش با کلی پیغام روی یک صفحه مشکی مواج شدم که بعد از ان سیستم خاموش شد و بعد از روشن شدن با پیغام
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press key
که هیچ اتفاقی نمیوفته و روی این صفحه میمونه نه میتونم به ویندوز دسترسی داشته باشم و نه به اوبونتو
سلام دوست عزیز
در Bios بوت را روی هارد تنظیم کنید
سلام ممنون بابت پست خوبتون...
من دو تا سوال داشتم...
یکی اینکه آیا میشه بعد از نصب و بعد از مدتی اون بخش هارد رو که روش لینوکس هستش رو مجددا آزاد کرد و به ویندوز اختصاص داد یا نیاز هست از اول ويندوز نصب بشه و پارتیشن بندی مجدد انجام بشه؟
و سوال دوم اینکه، گفتید دسترسی به فایل های ویندوز توی لینوکس امکان پذیر هستش. یعنی میشه مثلا یه فایلی رو که داخل درایو E از ویندوز هست رو مستقیما استفاده کرد بدون اینکه به فضای هارد داخل لینوکس منتقلش کنیم؟
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
1. با IM-Magic Partition یا .. پارتیشن لینوکس حذف کنید و به پارتیشن موردنظر اضافه کنید
2. از راهنمای زیر استفاده کنید
https://cutt.ly/itoM94z
https://cutt.ly/atoMCcU
سلام من در هنگام پارتیشن بندی که به اتمام رسید و گزینه نصب رو زدم با این پیغام مواجه شدم
no efi system partion was found .
لطفا من رو راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز
یک پارتیشن EFI با حجم 256MB ایجاد کنید
https://cutt.ly/teBQwSV
سلام و وقت بخیر
متن بسیار مفید بود و بابتش متشکرم.
آیا لزوما گام 4 رو بایست قبل از نصب انجام داد.؟
من اول نصب ubuntu رو انجام دادم. بعد از ریاستارت ویندوز بالا اومد و اصلا گذینهای برای انتخاب بین ویندوز و ubuntu نداشتم و هنوز هم ندارم. بعد طبق گام چهارم عمل کردم اما تاثیری نبود.
حالا راه حل مشکل بهتر اینه که دوباره به نصب اقدام کنم یا چیز دیگه؟
ممنونم.
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
گام 4 به این دلیل هست که برخی از سیستم ها بدلیل سریع بوت شدن و … گراب را نمایش نمیدهد برای همین این مورد را با این روش برطرف میکنیم
1. بدون نصب مجدد گام چهار را انجام بدید
2. برای ترمیم بوت ویندوز از راهنمای زیر استفاده کنید
https://cybrit.ir/?p=814
سلام خسته نباشید ممنون بابت سایت خوبتون .
بنده با توجه به نکات گفته شده توسط شما در سایت برای نصب ابونتو در کنار ویندوز و انجام مو به مو و مرحله و مرحله انجام دادم اما بعد یک هفته برنامه disk usage analyser میگه فضا نداری و همش هشدار میدهد .
بنده ۲۰۰ گیگ برای لینوکس گذاشته بودم کنار که از این مقدار ۱۸ گیگ را برای root که شما گفته بودین ده گیگ کافیه و ۸ گیگ برای swap گذاشتم کنار و بقیه رو برای home گذاشتم اما وقتی داخل برنامه files میرم و other location رو میزنم disk Computer رو نزدیک ۱۸ گیگ نشان میده آیا این درست است ؟؟
الان همش disk usage analyser بهم هشدار میدهد و نمیدونم چیکار کنم و همش نشون میده که از ۱۸ گیگه (تقریبا ) ۵۰۰ مگا خالی داری
و حالا با توجه به پر شدن root بنده چیکار کنم ؟
برنامه خاصی هم نصب نکردم فعلا فقط ی intelliJ &pycharm رو نصب کردم .مرسی
اصلا این ارور منطقیه ؟؟
یعنی الان تمام برنامه هام تو root داره ذخیره میشه ؟؟ اگه اینطور که ۱۸ گیگ (در حالی که شما گفته بودین ۱۰ گیگ) خیلی کمه
مرسی از کمکتون
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
*برای نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10 به حداقل 20GB فضای خالی و تعریف نشده نیاز داریم
بیشترین فضا را به پارتیشن root بدهید، تمام ابزارها در این پارتیشن نصب میشوند
پارتیشن home صرفا جنبه ذخیره کردن اطلاعات شخصی مثل فیلم و .. دارد
برای تغییر سایز پارتیشن از gparted استفاده کنید
https://cutt.ly/Gr46E1R
بله ابتدا من برای root حجم کم ۱۰ گیگ رو در نظر گرفته بودم که تونستم با gparted و آموزش
https://www.youtube.com/watch?v=QSpGaeHlkoE
حجم root رو افزایش بدم و خوشبختانه چیزی هم پاک نشد
مرسی از سایتتون با مزاحمتی دیگر بدرود
خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته
ممنونم، واقعا توضیحات با حوصله و دقیقی بود.
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته
خدا خیرتون بده ممنونم
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
سلام من ubuntu 16.04 نصب میشه اما یکسری مشکلات داره مثلا به هر اینترنت وای فای که بخوام وصل نمیشه.خواستم 18.04 رو بریزم رو صفحه نصب گیر میکنه یا یهو سیاه میشه کلی ارور میده.خواستم mint رو امتحان کنم ارور low disk on space میده و نصبش کرش میکنه حتی با اینکه نزدیک ۱ ترابایت خالیه.میخواستم بدونم مشکلش چیه . iso هم از خود سایت ubuntu دانلود کردم.ممنون میشم راهنماییم کنین.
سلام دوست عزیز
با دستورات زیر اوبونتو را تمیز کنید
sudo apt-get autoremove --purge
sudo dpkg --list 'linux-image*'
sudo apt-get remove linux-image-VERSION
sudo du -sh /var/cache/apt
sudo apt-get clean
فضای دیسکتون را بررسی کنید
با راهنمای زیر اوبونتو را آپدیت کنید
https://cutt.ly/orTexXo
kheili ali bod ammnon
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
من در وی ام ویر نصب نکردم کنار ویندوزم که شما توضیحات رو دادین نصب کردم من ۲۰ گیگ به اوبنتو اختصاص داده بودم که ۶ گیگ مال home بود حالا چندتا نرم افزار نصب کردم و هشدار میده ک فضای کافی ندارین چیکار کنم؟ از gpartedاستفاده کردم ولی فضای home ازین بیشتر نمیشه . چیکار کنم،
مقدار فضای موردنیازتان را از درایور ویندوزی آزاد کنید، سپس در اوبونتو با gparted به پارتیشن home اختصاص بدید (فرمت فضای آزاد شده باید EXT4 شود)
گام سوم:
برای نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10 به حداقل 20GB فضای خالی و تعریف نشده نیاز داریم.
سلام ببخشین من طبق گفته های شما 20 گیگ رو به اوبنتو اختصاص دادم و شش گیگ ازین رو به پارتیشن هوم اختصاص دادم بعد از نصب چندتا نرم افزار فضا پرشده حالا چیکار کنم. طبق پلسخ شما به یکی از دوستان از parted هم استفاده کردم ولی فضای هوم ازین بیشتر نمیشه ؟ چبکار کنم حالا
سلام دوست عزیز
سوال شما در کدام یک از موارد زیر هست
1. در دیدگاه اولتان شما اوبونتو را با موفقیت نصب کردید
https://cybrit.ir/install-ubuntu-alongside-with-windows-10/#comment-941
2. در دیدگاه دوم قصد داشتید در vmware نصب کنید
https://cybrit.ir/install-ubuntu-alongside-with-windows-10/#comment-957
که در جواب گفتم مشکلی نیست اگر طبق مراحل انجام بدید
در مراحل آمده در مورد something else صحبتی نشده
اگر به فضای بیشتری نیاز دارد باید مقدار بیشتری درنظر بگیرید
سلام من اوبنتو رو کنار ویندورزم نصب کردم ولی فعلا میخوام به صورت موازی در ویندوز نصب کنم( وی امویر) سوال داشتم ۱) من تو اوبنتو که کنار ویندوز نصب کردم یک سری نرم افزارا رو نصب کردم وقتی اوبنتو رو تو وی ام ویر تو ویندوز نصب کردم ایا باید همه ی اون نرم افزار هایی ک توی اون اوبنتو نصب کردم دوباده تو این اوبنتو نصب کنم ؟؟۲) توی اموزشتون تو نصب اوبنتودر وی امویر در اخر وقتی گفتین فایل Ido رو خارج کنین قبل از ریستارت ( تو مسیر vm setting CD..... ) خطا نمایش میده چیکار کنم ایا اونجا هم something else رو بزنم ؟؟؟
سلام دوست عزیز
بله باید تمام ابزارها را مجددا نصب کنید
مشکلی نیست اگر طبق مراحل انجام بدید
سلام من دوباره اوبنتو رو نصب کردم و کاملا موفق امیز بود مرسی ک راهنماییم کردین . یک سوال دیگه هم داشتم من واسه کارای پایان نامم به چندتا نرم افزار احتیاج دارم اول اینکه از شما مشورت بگیرم ک همه نرم افزار هام را روی اوبنتو نصب کنم یا ویندوز ؟ اول اینکه سرعت محاسبات نرم افزارام اینکه تو اوبنتو باشن یا ویندوز ایا تغییری میکنه؟ دوم اینکه محیط نرم افزارام تو اوبنتو و ویدوز ایا باهم فرق دارن؟ و سوال اخرم وقتی بخوام از اوبنتو ویندوز کنار هم استفاده کنم یعنی هم زمان تو وبندوز بخوام از اوبنتو استفاده کنم چیکار کنم؟؟
با تشکر از راهنمایی های شما
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته
1. بستگی داره که از کدام سیستمعامل بیشترین استفاده روزانه را دارید
2. تفاوتی نداره، البته سرعت پردازش در لینوکس بیشتر از ویندوز هست
3. خیر، محیط گرافیکی معمولا یکی هست
4. باید از vmware استفاده کنید
4.1 در ویندوز vmware نصب کنید و سپس طبق آموزش زیر عمل کنید
https://cybrit.ir/install-ubuntu-on-vmware
4.2 یا اگر سیستم اصلی شما اوبونتو هست، روی اوبونتو vmware نصب کنید و در داخل آن ویندوز نصب کنید
سلام من به اجبار لبتابم رو خاموش کردم وقتی دیدم موقع ریست کلی پیغام اومد و سیستم ریاستارت نشد . حالا وقتی سیستم رو روشن می کنم میره رو ویندوز. حالا چیکار کنم بخوام برم از اوبنتو استفاده کنم؟
سلام دوست عزیز
احتمالا ارور مشاهده شده Installer Crashed بوده
در این مورد گراب به درستی نصب نمیشه
دو کارمیتونید انجام بدهید
1. نصب مجدد اوبونتو
2. بوت کردن اوبونتو > انتخاب گزینه try ubuntu و در آخر نصب boot-repair
https://cybrit.ir/?p=814
سلام نیازی به انجام گام چهارم نیست. به راحتی میشه در UEFI اوبنتو رو در کنار ویندوز 10 نصب کرد . در این روش اوبنتو بسیار سریع بوت میشه و همینطور ویندوز.
https://www.itzgeek.com/how-tos/linux/ubuntu-how-tos/how-to-install-ubuntu-18-04-alongside-with-windows-10-or-8-in-dual-boot.html
اوبنتو و فدورا مشکلی با UEFI ندارند.
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
گام 4 به این دلیل هست که برخی از سیستم ها بدلیل سریع بوت شدن و ... گراب را نمایش نمیدهد برای همین این مورد را با این روش برطرف میکنیم
با سلام و ممنون از آموزش خوبتون
بعد از اتصال فلش و بالا اومدن نشان اوبنتو به جای وارد شدن به محیط نصب وارد یک صفحه سیاه حاوی نوشته های میشود و به همون حالت میماند
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
https://cybrit.ir/install-ubuntu-alongside-with-windows-10/#comment-826
سلام و خسته نباشید
ممنون از توضیح خوبتون
bios mode برای من legacy نمایش داده شده. این جز کدام دسته میشه. آیا نصبش فرق میکنه ؟
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
Legacy Mode مربوط به فریمور BIOS است. از روش BIOS نصب کنید
سلام وقت بخیر
موقع نصب اوبونتو متاسفانه هارد لپ تاپ من خونده نمیشه یعنی موقع پارتیشن بندی اصلا هاردم رو نشون نمیده نمی دونم دلیلش چیه امکانش هست بنده رو راهنمایی کنید ؟
با تشکر از شما
سلام دوست عزیز
https://cutt.ly/4rtJg55
با سلام خدمت شما و ممنون بابت اموزشهای عالی شما. من ابونتو ۱۹.۰۴ در کنار ویندوز ۱۰ نصب کردم الان مشکلی که باهاش مواجه شدم این هست که فضای کافی در اختیار ندارم و و ارور Low Disk spacce on "filesystem.root" رو گرفتم. میخواستم ببینم آیا راهی برای افزایش فضای ابونتو بعداز نصب هست و اگر وجود داره میشه لطفا اموزشش رو بذارین خیلی خیلی ممنونم
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
ابتدا در ترمینال دستورات زیر را اجرا کنید
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get autoremove
سپس در محیط اوبونتو از gparted برای تغییر سایز پارتیشن استفاده کنید
https://linuxhint.com/gparted_ubuntu
بله حتما، به مرور در سایت اضافه میشود
سلام خسته نباشید...
جلوی bios mode برای من نوشته legacy چه کاری انجام بدم؟
سلام دوست عزیز
Legacy Mode مربوط به فریمور BIOS است. از روش BIOS نصب کنید
سلام وقتتون بخیر.توضیحات جامع و کامل بودن..منرو لپ تاپم کنار ویندوز اوبونتو رو نصب کردم ولی هر سری که سوییچ میکنم میبینم زمان درست نیست و باید دوباره تنظیمش کنم.حالت time zone هم فعاله نمیدونم مشکل از کجاست . ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
از روش زیر استفاده کنید
https://cutt.ly/Qe4D86d
سلام مهندس جان متاسفانه کامل جواب نداد. توانستم وارد بشوم همین الان هم دارم روی ubuntu می گذارم اما هربار برای ورود باید همان مراحل را طی کنم در ضمن اجازه نصب هیچ چیزی را هم نمی دهد یعنی دایم می خواهد همان رمز را که نمی دانم بزنم.و رمزی که آنجا به عنوانم رمز جدید وارد کردم را قبول نمی کند.
سلام دوست عزیز
از روش زیر استفاده کنید
https://cutt.ly/Je4wI6g
این روش با روش قبلی در چند مرحله مشابه هست
(از پروکسی استفاده کنید)
سلام
من تمامی مراحل را عینا رفتم(به جز اینکه مرحله 8 که log in atuرا زدم) و به طور کامل ubuntu نصب شد اما با اینکه مطمئنم رمز را درست می زنم نمی گذارد وارد شود چه کنم؟
با سپاس
سلام دوست عزیز
از این روش استفاده کنید
https://cutt.ly/Se8Gb4s
سلام.خیلی ممنون از پاسخگوییتون
تو somthing elseیسری پارتیشنایی با اسم sda1 وsda2و...نشون میده با فرمت ntfsاونارو نباید دست بزنم؟چون علامت+برای ساخت پارتیشنای لینوکسی برا من خاموشه و کار نمیکنه.
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
طبق گام سوم پیش برید، اگر در مرحله نصب somthing else گزینه + خاموش بود
پارتیشنی که برای نصب اوبونتو ایجاد کردید را به logical تبدیل کنید
https://cybrit.ir/install-ubuntu-alongside-with-windows-10/#comment-840
با سلام دوباره
باید بگم که مشکل همینه اصلن ویندوزو شناسایی نمیکنه کهinstall alongside windowsرو نشون بده میخوام بدونم اینکه اصلن سیستم عاملمو شناسایی نمیکنه مشکلی ایجاد نمیکنه؟؟؟
سلام دوست عزیز
مشکلی نیست با خیال راحت از Something else استفاده کنید
سلام خسته نباشین تو قسمت نصب اوبونتو برا من ویندوزمو تشخیص نمیده و گزینه نصب در کنار ویندوزو نداره و میزنه سیستم عاملی تشخیص داده نشد.
کجای کارم مورد داره؟؟
سلام دوست عزیز
به نظر میرسه از روش Install Ubuntu alongside Windows استفاده میکنید
از Something else استفاده کنید
سلام
با تشکر از آموزش خوبتون. لپ تاپ من قدیمیه و Bios Mode اون Legacy هست. من تا مرحله 6 کارها رو انجام دادم. ولی موقع انتخاب پارتیشن 20GB دکمه + کار نمیکنه که root و home و swap رو تعریف کنم. چطور این مشکل رو حل کنم؟
با تشکر
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
https://cybrit.ir/install-ubuntu-alongside-with-windows-10/#comment-726
ممنون از پاسخ شما
پارتیشن 20GB همین الان هم در حالت logical هست.
ممنون از همراهی شما
با نرم افزار Gparted در لایو اوبونتو یا IM-Magic.Partition.Resizer در ویندوز، پارتیشن مورد نظر را کمی تغییر سایز (کاهش یا افزایش) بدید سپس مجدد مراحل پارتیشن بندی را در اوبونتو انجام بدید
با سلام
ممنون از راهنمایی های شما. اشکال از این بود که هارد من MBR هست و چهار تا پارتیشن primary داشت، برای همین هنگام نصب به جای free space میزد unusable ولی وقتی داخل ویندوز یکی از پارتیشن های primary رو به logical تبدیل کردم داخل نصب عبارت free space اومد و پارتیشن بندی انجام شد.
الان به مشکل جدیدی برخوردم بعد از کلیک روی Install Now پیغام زیر اومد برام:
No EFI System Partition was found. This system will likely not be able to boot successfully, and the installation process may fail. Please go back and add an EFI System Partition, or continue at your own risk.
دو تا گزینه Go Back و Continue هم داره. به نظرتون اگه ادامه بدم مشکلی پیش میاد؟ چکار باید بکنم؟
با تشکر
ممنون از همراهی شما
یک پارتیشن EFI با حجم 256MB ایجاد کنید
https://cutt.ly/teBQwSV
سلام مجدد
عرض کنم که ابونتو کامل نصب میشه ولی وقتی میرم روی ابونتو، بعد از لاگین، یه صفحه بنفش میاد و والسلام...دیگه هیچ کاری نمی تونم بکنم...فقط می تونم سیستم را با زدن کلید پاور خاموش کنم چون حتی Restart هم نمیشه
بعد به طور اتفاقی دیدم هر بار که می خوام برم روی ابونتو، در صفحه grub ش باید کلید e را بزنم و به جای عبارت quite splash، بنویسم nomodeset
البته عبارت های دیگه هم هست که به جای quite splash بنویسی اما این یکی راحت تره...
در هر حال خیلی ممنونم که کمک کردید
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته
با عرض خسته نباشید مجدد ، لطفا پوزش بنده رو بپذیرید راه حل مشکل تاپیک قبلی بنده که درحال انتظار هست داخل نظرات بود ، با تشکر از سایت .
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته
با سلام و خسته نباشید ، بنده به مشکل فریز برمیخورم داخل مرحله پنج زمانی که وارد منو grub میشم و install ubuntu رو میزنم بعد چند لحظه لود ، صفحه بنفش رنگ با لوگو لودینگ ubuntu میاد و بعد مدتی 2 ، 3 دقیقه ایه لودینگ لپ تاپ بدون هیچ اروری خاموش میشه ، تنها راهی هم که امتحان کردم اضافه کردن nomodeset به اخر خطی که با linux شروع میشه در Linux kernel parameters در grub بود که برای غیرفعال کردن درایور های کارت گرافیک بود (gt 1050) به خاطر ارور های مشابه با این کارت گرافیک ولی هیچ تاثیری نداشت و فقط بجای خاموش شدن سیستم تو همون صفحه لود گیر میکرد ، ممنون میشم راهنمایی کنید .
laptop ge63 msi
intel core i7
nvidia gt1050
سلام و عرض ادب
ممنونم بابت این آموزش خوب و البته پاسخگوئی به کاربران. چون بعضا می بینم یا آموزش ناقصه و یا پاسخگوئی وجود نداره. در هر حال ممنونم...
خدممتون عرض کنم که من تا مرحله Install Ubuntu پیش میرم و بعد صفحه سیاه میاد...کارت گرافیکی سیستمم هم NVIDIA هست و اون راه حلی که به یکی از دوستان فرمودید را هم انجام دادم و اصلا به طور پیش فرض quite splash بود. بعد این خطا ظاهر میشه
http://uupload.ir/files/iufv_312a1c6a82-5dcbd427ddeceb01314010b5.jpeg
ممنونم میشم راهنمائی بفرمائید
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
اگر روش زیر را انجام دادید و نتیجه نگرفتید
https://cybrit.ir/install-ubuntu-alongside-with-windows-10/#comment-54
1. در تنظیمات BIOS مسیر زیر را طی کنید و گزینه Standard را انتخاب کنید
Security -> Secure Boot -> Secure Boot Mode -> [Standard]
2. از روش زیر استفاده کنید
http://bit.do/fg5cf
الان این روشی که فرمودید را پیاده کردم و ابونتو نصب شد ولی وقتی روی ابونتو می روم، فقط یه صفحه بنفش میاد و هیچ کار دیگه ای نمی تونم انجام بدم
در کدام مرحله شما صفحه بنفش را میبینید
1. موقع گراب
2. به هنگام لاگین در اوبونتو
* ایا پایین صفحه بنفش لوگوی اوبونتو قرار داره؟
این جستجو را ببینید
https://cutt.ly/6eS1k8g
اصولا این مشکلات به خاطر شناسایی نشدن درایور کارت گرافیک پیش میاد که ما با روش زیر این مشکل را حل میکنیم
اگر کارت گرافیک شما nvidia باشد، این مراحل را دنبال کنید:
۱. در منوی grub ، کلید e را فشار دهید.
۲. سپس عبارت quiet splash را با عبارت nomodeset جایگزین کنید.
۳. سپس کلید ترکیبی ctrl + x را برای بوت شدن فشار دهید.
سلام وقت بخیر با تشکر از اموزش خوبتون
ی سوال داشتم : من میخوام اوبونتو نصب کنم روی سیستمم در کنار ویندوز مشکلم این هست که موقع نصب به جا اینکه روی هارد لپ تاپم نصب بشه به جاش روی فلش مموری نصب میشه چون لپ تاپم درایو نوری نداره باید با فلش سیستم عامل نصب کنم . در ضمن 40 گیگ روی هارد لپ تاپ خالی کردم . امکانش هست راهنمایی کنید . متشکرم
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
اوبونتو به صورت live از روی فلش قابل استفاده هست
بنظر شما بعد از بوت فلش، گزینه try ubuntu را انتخاب میکنید (گام پنج)
برای نصب اوبونتو روی گزینه install ubuntu کلیک کنید
سلام
واقعا نام خانوادگیتون برازندتون هست
صدای من رو از اوبونتو میشنوید.....
نکته: قبل از ریستارت فلش رو نکشید که سکته نزنید مثل من
باقیش عالی و کامل
عجب محیطی، چه سرعتی
عمرمونو تلف کردیم تو این ویندوز
آقا این دکمه تغییر زبانش چیه؟؟؟؟
سلام دوست عزیز
لطف دارید، خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته
برای تغییر زبان در اوبونتو
Win + Space
وقت بخیر!
مشکلی در نصب اوبونتو ورژن 18.4.2 پیدا کردم؛ اینکه تو مرحله نصب گزینهای برای نصب در کنار ویندوز وجود نداره و همانطور که توضیح دادین باید با زدن sth else بصورت دستی پارتیشن بندی کنم، اما در لیست device ها، من free space رو نمیبینم (فقط ۴ تا درایو ntfs و درایوی به نام unusable)
با اینکه در Disk Management، فضای ۲۰ گیگ رو جدا کردم.
ممنون میشم در این رابطه راهنمایی بفرمایین
سلام دوست عزیز
داخل ویندوز یکی از پارتیشن های primary را به logical تبدیل کنید
https://cybrit.ir/install-ubuntu-alongside-with-windows-10/#comment-847
سلام.
ممنون از راهنماییتون.
من در برنامه Rufus در تب file system گزینه NTFS رو انتخاب کردم.
مشکلی پیش نمیآید؟
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
https://cybrit.ir/install-ubuntu-alongside-with-windows-10/#comment-528
سلام
اگر فضا ایجاد نکرده باشیم چطور میشه از نصب خارج شد و از حالت بوت اومد بیرون؟
سلام دوست عزیز
اگر در مرحله نصب اوبونتو کاری انجام ندادید بهراحتی ریست کنید و به ویندوز برگردید
سلام و تشکر
چطور میتونم بعد از اتمام نصب اوبونتو، توی منوی انتخاب بین ویندوز و اوبونتو تنظیم کنم که روی ویندوز باشه به صورت دیفالت؟
سلام دوست عزیز
از این آموزش استفاده کنید
https://www.psychocats.net/ubuntu/bootmenu
با سلام،
برای بنده تا مرحله شش خوب پیش میره ولی متاسفانه در ابتدای مرحله 6 که بایستی فضای خالی را انتخاب کنم و روی علامت + کلیک کنم، این علامت + خاموشه، چه کار باید کرد تا روشن شود؟
سلام دوست عزیز
از این روش استفاده کنید
https://cybrit.ir/install-ubuntu-alongside-with-windows-10/#comment-726
من همین مراحل رو میرم اما ارور میده اخرای نصب و ارورش اینه
‘grub-efi-amd64-signed’ package failed to install into /target/
secure boot غیر فعال کردم حتی یبار هم از اول نصب کردم براش پارتیشن efi ساختم بازم نشد.
هر توزیعی از لینوکس میخوام نصب کنم ارور گراب میده اوبونتو هم کردم این ارور رو داد توروخدا کمکم کنین اگر بتونم نصب کنم حتما سعی میکنم جبران کنم این قضیه رو
سلام دوست عزیز
از این روش استفاده کنید
https://cutt.ly/UedBkd5
https://cutt.ly/VedBlWd
همراهی شما افتخار ماست
سلام
ممنون بابت آموزش خوبتون
من یه مشکلی در فرایند نصب پیدا کردم. برای من فضای خالی که ایجاد کردم (free space) هنگام نصب نشون داده نمیشه کلی هم سرچ کردم و راه های مختلف رو امتحان کردم ولی فایدهای نداشته. لطفا راهنمایی کنید. ممنون
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
پارتیشن dynamic شما باید به logical تبدیل بشه
http://bit.do/fbVxa
من قسمت bios سیستم ام جلوش نوشته legasy باید چیکار کنم
سلام دوست عزیز
مراحل پیوسته توضیح داده شده و باید تا گام 4 را بخوانید و تصمیم بگیرید
Legacy Mode مربوط به فریمور BIOS است. بنابراین باید از روش BIOS نصب کنید
سلام خسته نباشید من طبق آموزش بالا پیش رفتم و دو سیستم عامل اجرا میشن
فقط دوتا مشکل دارم
اول این که وقتی میرم توی ویندوز بعد از ریستارت میخوام وارد اوبنتو بشم یه صفحه سیاه فقط نشون داده میشه
دوم این که چجوری میتونم فایل های اوبنتو رو کپی کنم توی ویندوز 10 هنگام کپی کردن ارور read only میده
fast startup هم غیرفعال کردم
سلام دوست عزیز
در مورد اول از این راهنمایی استفاده کنید
http://bit.do/e9bYj
مورد دوم هم مقاله زیر را بخوانید
http://bit.do/e9bX2
سلام من وقتی این برنامه رو نصب کردنی اصلا به راهنمایی نصب نگاهی ننداختم و فکر کردم مثل دو ویدوز کنار هم و یه همچین چیزی میشه و الان همه چیزم باک شده راه حلی نیست که درست شه اخه اطلاعات مهمی توش داشتم
ممنون میشم که کمکم کنین
سلام دوست عزیز
متاسفانه راه حلی نیست
فرمت دیسک به طورکلی تغییر کرده
با سلام
واقعا ممنون از آموزش جامع و کاملی که گذاشتید
من میخواستم لینوکس مینت نصب کنم بعد کلی صرف وقت فهمیدم چیکار کنم من تمام مراحل این آموزش رو دیدم مراحل نصب مینت بسیار شبیه ابونتوست فقط اون گزینه instal ubuntu alogside windows رو موقع نصب نداره خب البته من هم از something else رفتم و دستی پارتیشن بندی کردم به همین شکلی که شما هم گفتید کاش از اول به جای مینت نصب ابونتو رو سرچ کرده بودم البته من برای رفع مشکل بوت شدن ویندوزم و اینکه اصلا مینتو نشون نمیداد موقع بوت شدن به اینجا راه پیدا کردم و از توی کامنت ها با لینکی که به صفحه https://cybrit.ir/windows-not-booting-after-installing-ubuntu/ داده بودید مشکلم حل شد والان صفحه گراب برام نشون داده میشه
اما یه سوالی دارم اونم اینکه من نمیدونستم باید fast startup و Secure Boot غیرفعال کنم و از روی فلش نصب کردم و جفتش فعاله ،برای Secure Boot هم یه پسوردی ازم گرفتو رد شد آخر نصب هم زدم ریستارت شه یه پیغام اررور توی یه کادر سفید رنگ داد که نوشته بود installer crashed و یه سری توضیح .. که من بستمش و ریستارتو زدم و در نهایت مثل یکسری که کامنت گذاشته بودن ریستارتو میزنند اما یه صفحه مشکی میاد و تهش بالاجبار خودشون خاموش میکنن برای من هم پیش اومد ولی بعدش که وارد شدم مینتم کار میکرد. از کجا بفهمم درست نصب شده ؟
الان به نظر شما چیکار کنم و اگر نیازه و مجبورم بگید دوباره نصب میکنم
ببخشید خیلی حرف زدم ممنون
سلام دوست عزیز
از همراهی شما خوشحالیم
بهتره که نصب تمیز انجام بشه تا مشکلات بعدی پیش نیاد
سلام ممنون بابت راهنمایی های عالیتون
آیا بعد از پارتیشن بندی و اتمام نصب اوبونتو امکان ویرایش پارتیشن بندی ها وجود داره؟
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
بله با ابزار Gparted
سلام من خیلی خوب و کامل توضیح دادید حتی من که کاملا این هارو بلد بودم خوشم اومد و خوندم ولی یه سوالی دارم من کالی رو کنار ویندوز نصب کردم میخوام ابونتو هم نصب کنم که سه بوته بشه آیا این امکان داره و اینکه میخوام درایو های ویندوزم که تو کالی هم میان تو لینوکس میخوام مثل خود ویندوز بتونم ازش استفاده کنم مثلا فایل بریزم و... چون تو کالی read only هست و نمیشه توش چیزی ریخت البته الان ابونتو رو رو مجازی ساز دارم و چند ساله از لینوکس استفاده میکنم در ضمن هادم هم ssd و gpt هست که از UEFI پشتیبانی میکنه
سلام دوست عزیز
خوشحالیم که موردتوجه شما قرار گرفته
بله امکان بوت چند گانه وجود داره
http://bit.do/e3T6f
در مورد دوم مقاله زیر را بخوانید
http://bit.do/e9bX2
عالی بود. تمام مراحل قدم به قدم و به بهترین شکل ممکن توضیح داده شده بود و البته بدون کوچکترین مشکل هم انجام شد. ممنون از آموزشتون.
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
سلام دوستان. من میخوام اوبونتو رو کنار ویندوز نصب کنم اما بعد از اینکه مراحل نصب تموم میشه اوبونتو بالا نمیاد. فقط از ریکاوری مد میتونم وارد بشم. دفعه قبل هم که نصب کردم همین اتفاق افتاد ولی با آپدیت کرنل و انتخاب کارت گرافیک (ادیشنال درایور) مشکل حل شد. اما ایندفعه همون مراحل رو میرم ولی بازم اوبونتو رو بالا نمیاره. مدل لبتابم lenovo AMD A6-9220 هست و کارت گرافیکم radeon هست. ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام دوست عزیز
ایا طبق مراحل پیش رفتید
گام ۴ را انجام دادید
سلام من تمام مراحل لازم رو انجام دادم اون قسمت که F8 رو میزنم تا سی دی بوت بشه بعدش نصب اوبونتو رو میزنم لوگو اوبونتو میاد زیرشم لودینگه همونجا گیر میکنه و دیگه ادامه نمیده در واقع هنگ میکنه اونجا
سلام دوست عزیز
آیا از روی usb بوت میکنید یا از روی cd
لطفا با usb امتحان کنید و نتیجه را ارسال کنید
سلام، ممنون از جوابتون.
یه مشکل دیگه که بعد از نصب لینوکس پیش اومد اینکه با وجود اینکه نصب طبق مراحلی که گفتید به خوبی پیش رفت و تموم شد ولی وارد سیستم عامل اونتو نمیشه یعنی من وقتی از منوی بوت دوگانه grub اوبونتو رو انتخاب میکنم و پسووردم رو وارد میکنم صفحه نمایشم تقریبا رنگی طوسی مانند میشه و هیچ چیزی رو روی صفحه نشون نمیده، شده تا چند ساعت صبر کردم ولی همین طوری بوده فقط یه بار شانسی از بین این همه تقلا وارد سیستم عامل شدم و محیطشو دیدم، میخوام بدونم مشکل از چیه این مشکل طبیعیه؟ هر مشکلی هست از سیستم عامله یا لپ تاپ من مشکل پیدا کرده؟ چیکار کنم رفع شه چون من به سیستم عامل لینوکس اوبونتو احتیاج دارم.
البته بگم من با راندازی ویندوز این مشکلو ندارم با سیستم عامل لینوکس اوبونتو اینجوری میشه.
سلام دوست عزیز
ممنون از شما و همراهی خوبتون
این مشکل بهخاطر شناسایی نشدن درایور کارت گرافیک پیش میاد
مقاله زیر را ببینید (با پروکسی باز کنید)
http://bit.do/eZ5yz
سلام، خیلی ممنون من با این مطلب جامع و کامل شما ابونتو رو تونستم نصب کنم.
فقط یه سوال برام پیش اومده اینکه من توی برنامه rufus موقع بوتیبل کردن فلش گزینه file system رو از fat32 که پیش فرضش بود به ntfs تغییر دادم بعد به خاطر همین موضوع اصلا برام منوی grub رو برای نصب بهم درست نشون نداد و نتونستم نصب کنم ولی بعدش با عوض کردن سیستم فایل به fat32 درست شد و مراحل به خوبی تا نصب پیش رفت. میخوام بدونم چرا نمیشه با سیستم فایل ntfs فلش رو برای نصب سیستم عامل لینوکس اماده کرد؟
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما
NTFS یک سیستم فایل اختصاصی است که توسط مایکروسافت تولید شده و از این رو ممکن است برای نصب لینوکس / مک پارتیشن هایی که با NTFS فرمت شده اند را مشاهده نکنیم.
فرمت FAT32 برای استفاده در تمام سیستم عامل ها شناخته شده است و اما محدودیتی در حدود 4 گیگابایت وجود دارد. یعنی شما نمی توانید فایلی بیش از 4 گیگابایت در FAT32 ایجاد کنید در حالی که شما می توانید فایل های بزرگتر از 4 گیگابایت را در NTFS ایجاد کنید
با سلام و وقت بخیر
میخواستم بپرسم اگه ubunto 15.04 باشه مراحل نصبش کنار ویندوز 10 بعنوان Dual Boot چقدر با مراحل گفته شده در اینجا تفاوت داره؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.
ممنون
سلام دوست عزیز
تفاوتی نداره
http://bit.do/eZo96
با سلام
من لب تاپم لنوو سری y legion 520
هر کاری میکنم توی بوت منو اون قسمت بوت از یو اس بی نمیاد !!! میتونین راهنماییم کنین. ممنون میشم
سلام دوست عزیز
https://cutt.ly/ortJdOW
سلام مرسی از پستتون
من تمام کارهارو قدم به قدم انجام دادم ولی وقتی سیستم رو از روی فلش بوت میکنم یه صفحه میاد که روش نوشته ubuntu و دیگه هیچ اتفاقی نمیوفته هرچی منتظر میمونم
لطفا راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز
ممنون از شما و همراهی خوبتون
این مقاله را ببینید
http://bit.do/eXKyN
سلام ببخشید من توی مرحله پارتیان بندی زمانی که روی فضای خالی کلیک میکنم علامت مثبت غیرفعال و نمیتونم پارتیان اضافه کنم میشه لطفا راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز
متاسفانه راه حلی برای این مشکل پیدا نکردم
لطفا اگر راه حل را پیدا کردید، در زیر همین نظر ارسال کنید تا دیگر دوستان نیز استفاده کنند
سلام من وقتی میخوام پارتیشن بندی کنم root رو که درست میکنم دیگه نمیتونم home رو درست کنم میگه unusable
سه تا درایو هم بیشتر ندارم یکی primary و دوتا logic ولی نمیدونم چرا اینطور میشه
اگه گزینه install Ubuntu alongside windows رو بزنم پارتیشن بندی رو چطور انجام میده تو همون unallocated میریزه؟
سلام دوست عزیز
این مشکل در تاپیک زیر مطرح و حل شده
http://bit.do/eWRwe
فضای موردنظرتان را کمی تغییر سایز بدید (کاهش یا افزایش) سپس مجدد مراحل پارتیشن بندی را انجام بدید
سلام , وقت بخیر ,
عذر میخوام یه سوالی داشتم.
اینکه من کار هایی که شما گفتید رو انجام دادم و میخوام که اوبونتو 19.04 رو در کنار آخرین نسخه ویندوز 10 نصب کنم ولی وقتی اون صفحه ای میاد که میتونم somthing else و یا نصب در کنار ویندوز رو انتخاب کنیم , ویندوز رو شناسایی نمیکنه و به جای اون یه گزینه ای میاد که نوشته :
erase disk and install ubuntu
ممنون میشم اگر راهنماییم کنید.
سلام دوست عزیز
گزینه somthing else را انتخاب کنید و طبق مراحل به طور دستی پارتیشن بندی کنید
سلام.بعد از اینکه دستور diskpart رو زدم صفحهای آبی مرگو دیدم.علتش چیه؟
سلام دوست عزیز
این راهنما را مطالعه کنید
https://bit.ly/2IkC86f
سلام من سیستمم جدیده ولی ویندوز رو efi نصب نکردم همو بایوس نصب کردم الان ۳ تا درایو دارم و یکی هم برای لینوکس درست کردم اما هنوز لینوکس رو نصب نکردم
الان ۴ تا درایو دارم مشکلی نمیشه که چهار تا درایو دارم و باید روت و هوم هم رضا به کنم
سلام دوست عزیز
نه مشکلی نیست، از روش BIOS نصب کنید
و دقیقا طبق مراحل پیش برید
با سلام میشه بگید این روش دایمی هست یا نه ؟
سلام دوست عزیز
این یک روش اصولی برای نصب هر توزیع لینوکسی در کنار ویندوز هست
سلام وقت بخیر . اگر بخواهیم ویندوز 10 رو عوض کنیم و مثلا به جاش ویندوز 7 نصب کنیم(در حالی که آبونتو نصب شده در کنار ویندوز 10) مشکلی پیشی نمیاد؟ نکته ای وجود نداره؟
سلام
لطفا این فیلم را ببینید
http://bit.do/eDVLt
موفق باشید
سلام ممنون بابت آموزش
یه سوال بعد از نصب اوبونتو تو گراب2 دیگه ویندوز نمیاد و من دسترسی به ویندوزم ندارم الان باید چیکار کنم؟
سلام
ممنون از شما
مقالهی زیر را بخوانید
https://cybrit.ir/?p=814
موفق باشید
اقا ممنون خدا خیرتون بده
سلام
ممنون از شما
سلام ممنون از بابت آموزش خیلی مفید تان خسته نباشید
یک سوال داشتم اگر خواسته باشیم گزینه instal ubuntu alongside windows را انتخاب کنیم آیا آزاد سازی فضا لازم است چون بخش پارتیش نمیاید
سلام
تشکر از شما
نه نیازی نیست، فقط کافیه بعد از انتخاب این گزینه فضای مورد نیازتان را در همان مرحله جدا کنید
فیلم زیر را ببینید
https://bit.ly/2GsVJQZ
موفق باشید
با عرض سلام خدمت شما و ممنون بابت این مقاله مفید.من در پایان نصب و زمانی که گزینه پیغام Restart نشان داده می شود restart رو انتخاب کردم ولی ریستارت ظاهرا درست انجام نشد و قبل از خاموش شدن , یک صفحه سیاه با یکسری نوشته های سفید نمایان شد و تا چند خط نوشته ها بیشتر شد اما بعدش گیر کرد و لپتاپ ریستارت نشد.نوشته ها اکثرا همراه کلمه unable یا failed همراه بود و مفهومشون رو متوجه نمیشدم.خودم اجباری لپتاپ رو خاموش کردم و روشن کردم مشکل بر طرف شده بود و سیستم عامل بالا اومد.به نظر شما بعدا مشکلی پیش نمیاد?
2-در محیط آبونتو حتی بدون انجام کار های سنگین احساس می کنم سیستم بهینه کار نمیکنه (فن بطور مداوم با سرعت نسبتا زیاد کار میکنه) و بعضی افکت های گرافیکی کمی لگ دارن.سوالم اینه که نیاز به نصب نرم افزار جانبی نیست?(مثل درایور).رم لپتاپ 6 گیگ- گرافیک انویدیا 2 گیگ و cpu کور آی 5 هست.
عذر میخوام اگه سوالاتم طولانی شد.بازم متشکر بابت آموزش تون.
سلام. ممنون از شما
شاید به خاطر اروری که دیدید، حساس شده باشید.
اما تا زمانی که مشکل خاصی بهوجود نیامده نگران نباشید.
اکثر درایورها را لینوکس ساپورت میکنه، اما نگاهی به این مقاله بیندازین.
https://bit.ly/2U9vnw7
موفق باشید.
سلام خیلی ممنون که پاسخ دادین.سوال دیگه ای هم داشتم . اگر بخواهیم فضای root یا home رو افزایش بدیم(یعنی دوباره از یکی از درایو های ویندوز shrink کنیم) روشش چطوری هست؟
سلام. لطفا این مقاله را مطالعه کنین
https://bit.ly/2V2xRtr
موفق باشید.
با سلام خدمت شما. آیا در قسمت (گام سوم: ایجاد فضای خالی در ویندوز برای نصب اوبونتو) میتوان درایو غیر سیستمی رو انتخاب کنم برای آزاد کردن؟ یا حتما باید درایوی باشه که ویندوز روی آن نصب شده است؟
ممنون
سلام
تفاوتی نداره، میتونید از مابقی درایوها آزاد کنید.
موفق باشید.
سلام و سپاس از مطالب خوبتون. من ویندوز 10 داشتم و اوبونتو رو هم در یک پارتیشن جدا نصب کردم اما بعد از نصب وقتی لپ تاپ رو روشن میکنم گزینه اوبونتو نیست و مستقیم ویندوز بالا میاد. نمیدونم چطور باید وارد سیستم عامل اوبونتو بشم. در ضمن در this pc هم پارتیشنی رو که ایجاد کرده بودم و اوبونتو رو نصب کردم نمایش داده نمیشه و فقط درایوی که ویندوز در آن نصب شده نمایش داده میشه. ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام. ممنون از شما
نگاهی به این مقاله بیندازین
https://cybrit.ir/?p=814
موفق باشید.
سلام و خسته نباشید، ممنون میشم کمکم کنید
بعد از نصب اوبونتو در قسمت wifi ارور no wifi adapter found رو میده و هر کدی رو که امتحان میکنم اتفاقی نمیوفته
سلام دوست عزیز
این مقاله را ببینید
http://bit.do/eV3St
http://bit.do/eV3Rz
من قبلا کالی لینوکس رو کنار ویندوز 10 بصورت dual boot نصب کرده بودم. الان ویندوزمو عوض کردم و خواستم توی کالی نرم افزار استیم رو نصب کنم که متاسفانه کارت گرافیکم نصب نبود. بعد کلا کداشو از تو نت کپی پیست میکردم زدم دیدم سیستم ریست شد و دیگه گراب کالی من از بین رفته بود. یک راست میرفت تو ویندوز. منم فایلای کالیمو پاک کردم الان شد unlocated .الان هر لینوکسی حتی اوبنتو و مینت میخوام نصب کنم ارور گراب میده. اونیم که ارور نمیده و تا ته میره مشکل داره و گراب رو برام نمیاره پس از ریستارت و یه راست میره تو ویندوز . توروخدا کمکم کنین بدون لینوکس احساس پوچی میکنم
سلام
متاسفانه پیشنهادی ندارم
شاید راه حل تعمیر بوت هم انجام دادین
نگاهی به این مقاله بیندازین
https://cybrit.ir/?p=814
امیدوارم راه حل آخرتون به فرمت کل هارد ختم نشه.
موفق باشید.
سلام مجدد
ممنون بابت مقاله ای ارائه دادید خیلی مفید بود.
الان یه مشکلی دارم که در نسخه های قبلی ubuntu به راحتی رفع میشد و با یه update درست میشد.
ubuntu کلا با کارت وایرلس broadcom مشکل داره. ubuntu 18 من تقریبا 15 روش رو که اکثرشون رو خود ask.ubuntu
, help.ubuntu پیشنهاد داده بودند رو امتحان کردم و با اینکه کارت وایرلس توی لیست pci ها هست اما شناسایی نمیشه.
شما راه حلی دارید ؟
سلام
قبل از هرچی ابتدا اوبونتو را لایو اجرا کنید، ببینید مشکل حل میشه!
بعد از آن
1. مطمئن بشین مخزن اوبونتو در لیست مخازن موجوده
2. از مخزنهای پیشنهادی برای broadcom استفاده کنید.
موفق باشید.
سلام
این پیام دوم من هست.
من تمام مراحل اسلاید ها رو دونه به دونه رفتم.
الان مشکل این هست که فقط ویندوز لود میشه.
برای دسترسی به اوبونتو باید shift+restart کنم و گزینه ubuntu رو بزنم تا وارد grub بشه.
جالب اینه که اونجا boot manager نشون میده.
چکار باید کنم که وقتی PC رو روشن میکنم همون ابتدا grub رو نشون بده؟؟؟؟
سلام. ممنون از شما
مطمين بشید fast startup را غیرفعال کردید! وگرنه سیستم سریع اجرا میشه
به نظر مقاله قبلی را امتحان نکردید.
روش Boot Repair در مقاله قبلی را بدون نگرانی انجام بدید تا جایگزین بوت فعلی بشه.
موفق باشید.
سلام
من در کنار windows 10 یک ubuntu دارم اما مشکل این هست که به صورت پیش فرض ویندوز بالا میاد و برای دست رسی به ubuntu باید با shift+restart وارد محیط UEFI بشم و ubuntu رو انتخاب کنم.
میشه الان کاری کرد که محیط Grub رو نشون بده هر موقع که PC روشن میشه یا Boot میشه؟
که خودم اتخاب کنم چه سیستم عاملی بالا بیاد.
سلام.
این مقاله را مطالعه کنید.
https://cybrit.ir/?p=814
موفق باشید.
salam mamnoon az amoozeshetoon motasefane zamane nasb ubunto dar panjare installation type gir mikone oonjaeo ke partition miad va sabet mimoone agar emkan dare rahnamaei konid mamnoon
سلام.
با یک usb دیگه امتحان کنید.
اگر مشکل حل نشد.
http://bit.do/eH7Vv
موفق باشید.
سلام من fast boot رو غیرفعال کردم ولی گزینه secure boot کمرنگ هست و نمیتونم تغییر بدم.چیکار میتونم بکنم؟
سلام.
به احتمال زیاد غیر فعال هست.
اما بهترهست در مورد غیر فعال کردن این گزینه در مادربورد یا مدل لپتاپتان جستجو کنید.
موفق باشید.
سیستم هایی که secure boot ندارند نیازی به گام 4 نیست.
باید بسته به مادربوردتون به دنبال غیر فعال کردن Secure Boot باشید
اگر ویندوز شما هم 7 و قبل از آن باشد نیازی به غیر فعال کردن fast startup ندارید.
سیستم من نه fast startup داره نه secure boot. حالا چه جوری باید اوبونتو رو نصب کنم؟
سلام با تشکر از آموزشتون
من الان ubuntu رو نصب کردم ولی وقتی ریستارت میکنم بوت نمیشه و از روی هارد ویندوز میاد میشه کمک کنید؟
سلام.
این مقاله را مطالعه کنید.
http://bit.do/eAqRV
بسیار جامع کامل و عالی. خدا خیرت بده ممنون.
سلام. نظر لطف شماست
موفق باشید.
سلام.
اگر ابتدا اوبونتو روی سیستم باشه میشه کنارش ویندوز 10 نصب کرد؟
سلام. بله
لطفا این فیلم را ببینید.
http://bit.do/eDVLt
موفق باشید
با سلام
ضمن تشکر از شما باید بگویم یکی از بهترین و کامل ترین آموزش هایی بود که من تا بحال دیده ام.
موفق باشید.
فراست
سلام. ممنون از توجه شما
سلام
وقتتون بخیر
دستتون درد نکنه عالی بود...ممنون از زحماتتون
فقط اگه میشه در مورد نصب نرم افزار در ununtu هم توضیح بدید..ممنون
با آرزوی موفقیت روز افزون
سلام. ممنون از توجه شما
لینک مقاله نصب نرمافزار در اوبونتو
https://cybrit.ir/?p=1094
موفق باشید.
سلام. من تک تک مراحل را برای نصب اوبونتو در کنار ویندوز 10 انجام دادم، تمام جزئیات را رعایت کردهام، بعد از نصب از بوت ریپیر هم استفاده کردهام ولی منوی گراب ظاهر نمیشود. آیا میتوانید بگویید مشکل از کجاست؟ من میخواهم اوبونتو را در کنار ویندوز 10 روی یک ssd نصب کنم. آیا ممکن است خود لپتاپ مشکلی داشته باشد؟ لپتاپ من Acer Aspire F5- 573g است. تمام وبسایتهای خارجی را هم زیر و رو کردهام، ولی همان راه حلهای تکراری که خودم انجام دادهام را گفتهاند. فقط این نکته را عرض کنم که تمام مراحل این آموزش را به دقت انجام دادهام.
سلام. مشکل از لبتاپ نیست.
ایا این راهحل را امتحان کردید.
http://bit.do/eAqRV
این راه حل را تا حالا ندیدهام، حتما امتحانش خواهم کرد. فقط قبل از آن برای اطمینان میخواستم بپرسم هنگام نصب، گزینهی Device for boot loader installation روی کدام قسمت باید قرار بگیرد. با سپاس فراوان.
خواهش میکنم
اگر بوت سیستم شما legacy/BIOS هست گزینه dev/sda یا همان کل هارد را انتخاب کنید
اگر ufei هست گزینه ای که پارتیشن efi ویندوز هست را انتخاب کنید
موفق باشید.
سلام. این راه حل آخری که گفتید جواب داد و گراب بالا آمد. خیلی ممنونم.
سلام. خوشحالم که مشکلتون حل شد
موفق باشید.
سلام. مشکل من نصب اوبونتو هس
من میخام اوبونتو رو کنار ویندوز نصب کنم و برای نصب از فلش استفاده میکنم و موقع نصب، چون گزینه نصب کنار ویندوز را نمیاره خودم پارتیشن بندی میکنم (روت 30گیگ و سواپ 8 گیگ و efi system پانصد مگ ) و مراحل تا آخر طی میشه و در آخر که ری استارت میشه نه ویندوز را بالا میاره نه اوبونتو و روی لوگوی لنوو گیر میکنه ///
در ضمن ویندوز bios mode روی حالت legacy هست..رم لبتابم 8 گیگه.. security boot غیر فعال کردم
سلام. این راه حل را امتحان کنید.
http://bit.do/eAmyj
موفق باشید.
سلام و خسته نباشید. ممنون از آموزش خوبتون. دربارهی پارتیشن swap سوال داشتم. جایی میخوندم که «اگر میزان رم کم است یا از هارد ssd استفاده میکنیم، بهتر است از swap استفاده کنیم». علت این حرف چیه؟ و اینکه لپتاپ من رم ۱۶ داره و از هارد ssd هم استفاده میکنم. آیا باید از پارتیشن swap استفاده کنم؟ سوال دیگه اینکه من یک بار اوبونتو رو در کنار ویندوز ۱۰ نصب کردم ولی هر کاری کردم گراب بالا نیامد. از راه حل Boot Repair و ترمینال هم استفاده کردم. به نظرتان مشکل از کجاست؟ ممنون.
سلام. ممنون از توجه شما
پاسخ۱: در سیستمهای امروزی دیگر نیاز به پارتیشن swap نیست چون منابع سیستم افزایش یافته. در گذشته به علت کمبود رم، نیاز به یک حافظه موقتی داشتیم تا برنامه هایی نیاز به رم بیشتری داشتند crash نکنند. در مورد ssd هم این مقاله را بخوانید
https://bit.ly/2QwK0EA
پاسخ۲: اگر طبق مراحل طی کرده باشد نباید مشکلی ایجاد شود. آیا گام ۴ را بررسی کرده اید؟
ممنون از پاسختان.
بله، Secure Boot را هم غیر فعال کردم. دیگر نکات، مثل بوتیبل کردن اوبونتو با UEFI، و ریزهکاریهای دیگر را هم انجام دادم. اما باز هم طبق همین مراحل پیش خواهم رفت تا ببینم نتیجه میگیرم یا خیر. ممنون از شما.
سلام خسته نباشید
من بعد مرحله ۸ در حین نصب شدن لینوکس این ارور رو بهم نشون میده ممنون میشم راهنمایی کنید
GRUB installation failed The 'grub-efi-amd64-signed' package failed to install into / target/. Without the GRUB boot loader, the installed system will not boot. OK itor Tint: Temperature ski b2' package...
سلام. لطفا گام اول را بررسی کنید.
اگر سیستم در حالت bios mode نصب شده باشد روی پارتیشن های gpt کار نمی کند.
باید پارتیشنها را بررسی کنید و اینکه ویندوز در چه حالتی نصب شده uefi یا bios سپس به نصب اوبونتو بپردازید.
*در هنگام نصب این راه حل را نیز بررسی کنید
https://bit.ly/2PTiYqZ
اگر باز هم با مشکل مواجه شدید، کامنت بگذارید.
موفق باشید.
سلام
ممنون از آموزش های خوبتون
اگه بخوایم لینوکسی که روی UEFI نصب کردیم رو پاک کنیم
چه طور باید بوت ویندوز رو تعمیر کنیم؟
سلام. ممنون از توجه شما
لطفا این فیلم را با دقت مشاهده کنید.
http://bit.do/eyeee
موفق باشید.
سلام .
من تا اخر نصب میرم ولی بعد این که ریست رو میزنم هیچ اتفاقی نمی افته. بالاجبار خودم سیستمو ریست میکنم.
بعد بالا اومدن سیستم و انتخاب ابونتو از بوت ی صفحه سیاه میاد و یک سری ارور هارو مینویسه... .
مشکل کجاس؟؟
سلام، لطفا مشکل خودتون را دقیق به همراه عکس و ارورها ارسال کنید تا بتوانم به طور صحیح کمکتون کنم.
آیا شما صفحهٔ grub را مشاهده میکنید؟
این فیلم را مشاهده کنید ببینید آیا مشکل شما همین است، در این صورت طبق فیلم عمل کنید.
https://www.youtube.com/watch?v=NOg5ILhTYNY&vl=en
آموزش متنی
اگر کارت گرافیک شما nvidia باشد، این مراحل را دنبال کنید:
۱. در منوی grub ، کلید e را فشار دهید.
۲. سپس عبارت quiet splash را با عبارت splash یا nomodeset جایگزین کنید.
۳. سپس کلید ترکیبی ctrl + x را برای بوت شدن فشار دهید.
اگر کارت گرافیک شما ati باشد، این مراحل را دنبال کنید:
۱. در منوی grub ، کلید e را فشار دهید.
۲. سپس عبارت quiet splash را با عبارت radeon.modeset=0 جایگزین کنید.
۳. سپس کلید ترکیبی ctrl + x را برای بوت شدن فشار دهید.
با تشکر